« De Nederlandse taal (beter) leren»

Gepubliceerd op 07-12-2023

Vanaf 16 januari nieuw in de Heiakker: taalactiviteiten. Voor iedereen die de Nederlandse taal (beter) wil leren.


Open inloop

Voor iedereen die het nog niet weet: elke dinsdagochtend ben je van 10.00-12.00 welkom in het wijkcentrum in de Heiakker. De koffie en thee staan dan klaar. Je kunt dan gezellig een praatje maken met andere buurtgenoten.

Met ingang van dinsdag 16 januari 2024 wordt deze activiteit uitgebreid met taalactiviteiten. Dit wil zeggen dat iedereen welkom is die de Nederlandse taal (beter) wil leren.

Mooi initiatief

Aanleiding is dat er in de wijk Heiakker voor de groep inwoners die de Nederlandse taal niet (goed) beheersen geen extra activiteiten zijn. Om te kunnen communiceren is het belangrijk dat je de (Nederlandse) taal spreekt. Taal is een instrument om in contact te komen met anderen. Om uitleg te kunnen geven over het oplossen van een probleem. Met taal kun je plannen maken, enzovoort.

Hoe fijn is het als je dichtbij huis elkaar kent? Dat je een keer iets kunt vragen aan iemand in de buurt? Deze activiteit is voor mannen en vrouwen. Omdat het hier gaat om spreken en luisteren kunnen er geen kinderen bij aanwezig zijn.

Aanmelden is niet nodig

Het is een vrije inloop. Ook af en aanmelden is niet nodig. Loop gerust binnen. De koffie staat klaar.

Dus graag tot 16 januari 2024 van 10.00 tot 12.00 uur!

taal-01701941452.png