« Nieuw in Heiakkerpark: het Vlinderlint»

Gepubliceerd op 04-01-2023

Het Vlinderlint dat in het Heiakkerpark is aangelegd, is een verbindend element tussen de speelheuvel en het speelbosje en zorgt voor extra kleur in het park.


Het Natuurlijk Spelen Plan

We schreven al eerder over het Natuurlijk Spelen Plan en dat dit momenteel wordt opgeknapt en uitgebreid. Een van die uitbreidingen is het Vlinderlint. Dit lint van bloemen (zie voor een impressie/voorbeeld de foto) verbindt de speelheuvel met het speelbosje en zal veel vlinders aan gaan trekken.

De beplanting

Het Vlinderlint is inmiddels aangelegd en beplant. 60% van de beplanting zal bestaan uit laagblijvende Buddleja (Vlinderstruik), 5% uit hoge Buddleja en 35% uit dicht aangeplante vaste planten. Denk daarbij aan o.a. Achillea (Duizendblad), Aster, Salvia, Agastache (Dropplant). Deze 200 m2 extra beplanting zal ook de biodiversiteit in de Heiakker verder ten goede komen.

Verbeterde biodiversiteit

'Bio' betekent leven en 'diversiteit' betekent afwisseling, verschillen. Biodiversiteit gaat over alle soorten flora (planten) en fauna (dieren) en de samenhang en balans daartussen. Het verbeteren van de biodiversiteit staat in Nederland en ook bij de gemeente Deurne hoog in het vaandel. Het Vlinderlint zal de leefbaarheid in de Heiakker weer een klein stukje verder verbeteren...

Wil je meer weten over biodiversiteit en wat je er thuis zelf aan kunt doen? Neem dan een kijkje op de websites van het WWF, Natuurmonumenten en/of van het Brabants Landschap.

Plan-Vlinderlint-02-1672828424.jpg
Plan-Vlinderlint-01-1672828424.jpg
Speelplan-06-1672829157.jpg